Uvjeti korištenja

VR TUNING-POWER UG / Z. Malnar

Heerstraße 339
13593 Berlin
Njemačka

E-mail: info@vr-tuning.com

Tel.: +491637066077

U nastavku teksta nazvan "VR TUNING-POWER UG".

 

Sve primjedbe ili prijedloge vezane uz web shop svaki korisnik slobodno može poslati koristeći neki od iznad ponuđenih kontakata.

Formular za prigovor preuzmite OVDJE

 

1. Opseg

Sljedeći uvjeti ("Uvjeti korištenja") odnose se na ugovore između kupaca i VR TUNING-POWER UG za isporuku robe, specijalno za VR TUNING-POWER UG proizvode.

 

2. Sklapanje ugovora

Narudžbe iz online trgovine (http://vr-tuning.com/)

Proizvodi u online trgovini u online katalogu ne predstavljaju pravno obvezujuću ponudu

Jezici dostupni za sklapanje ugovora su engleski i njemački.

Klikom na "Dodaj u košaricu" odabirete željene proizvode i njihovu količinu. Prelaskom na drugi korak, klikom na "izabrati način plaćanja" odabirete na koji način želite platiti, te unosite korisničke podatke, uključujući adresu za slanje računa, te drugačiju adresu isporuke, ukoliko je potrebna. Klikom na "Provjera narudžbe" ponovno provjeravate provjeravate, ispravno unosite podatke ako je potrebno, te uklanjate proizvode iz košarice ili mijenjate njihov broj.

Klikom na gumb "Pošaljite narudžbu" prihvaćate sva prava i obveze za robu koju ste dodali u Vašu košaricu. Nakon toga dobit ćete potvrdu o primitku narudžbe. Slanje narudžbe nema ugovornu obvezu.

Tvrtka VR tuning-power UG kreirala je ugovor i time postaje obvezujući slanjem potvrdu narudžbe putem e-maila. Potvrda o narudžbi i njeno prihvaćanje može uslijediti slanjem proizvoda. Vašu narudžbu i tekst ugovora možemo spremiti i poslati Vam opće uvjete i podatke narudžbe putem maila.

Reference

Podaci Vaše narudžbe iz sigurnosnih razloga nisu dostupni na internetu.

 

3. Kada narudžba putem eBay-a postaje aktivna: 

Klikom na gumb "Kupi" postižete pravno obvezujući ugovor s VR tuning-power UG. O sklapanju ugovora biti ćete obaviješteni putem e-maila.

 

4. Cijene i plaćanje

Sve cijene su konačne. Iste sadrže porez na dodanu vrijednost (PDV).

Nakon isporuke robe unutar Njemačke i EU ne naplaćuje se pakiranje i dostava. Nakon isporuke robe u druge države, pakiranje i dostava se naplaćuju, što će biti jasno vidljivo kupcu već prije potvrde same narudžbe proizvoda.

4.a. Plaćanje PayPal-om
Omogućeno je plaćanje putem PayPal-a za sve korisnike koji imaju PayPal račun. Za plaćanje putem PayPala prebacite iznos računa putem PayPal-a na naš PayPal račun. Nakon što puni iznos bude prebačen na naš račun, Vaša narudžba biti će aktivirana, te će u tom trenutku krenuti prema Vama.

4.b. Plaćanje unaprijed
Ovaj način plaćanja dostupan je za sve korisnike. Ukoliko odaberete način plaćanja unaprijed, prenesite iznos računa na naš bankovni račun. Vaša narudžba biti će aktivirana nakon što je puni iznos prebačen na naš račun, te će krenuti prema Vama. Detaljne informacije o potrebnim bankovni računima automatski ćete dobiti na kraju procesa narudžbe.

4.c. Plaćanje pouzećem
Ovaj način plaćanja moguć je samo u Njemačkoj. Plaćanje gotovinom najlakši je način plaćanja za koji naplaćujemo troškove dostave u iznosu od 4,10 EUR .

4.d. Plaćanje kreditnom karticom
Trenutno ovaj način plaćanja još uvijek nije moguć.

4.e. Novac pri preuzimanju
Ovaj način plaćanja dostupan je za sve korisnike koji žele osobno preuzeti svoju narudžbu.

 

5. Dostava

5.a.
Ukoliko nije drugačije navedeno, roba šaljemo odmah ili najkasnije unutar 3 radna dana, na adresu navedenu prilikom narudžbe.

5.b.
VR tuning-power UG zadržava pravo na djelomičnu isporuku narudžbe, u mjeri u kojoj je to razumno za kupca.

5.c.
Ako je kupac i korisnik, a postoji rizik od oštećenja robe ili slučajnog gubitka prilikom i nakon preuzimanja, rizik preuzima sam kupac.

U svim drugim slučajevima, rizik je približno § 447 BGB. Ukoliko dođe do oštećenja robe prilikom isporuke, rizik preuzima tvrtka koja dostavlja robu.

 

6. Zadržavanje narudžbe, Potraživanja

6.a.
Do potpune isplate svih potraživanja koja proizlaze iz ugovora o kupnji, roba koju ste naručili ostaje u vlasništvu VR tuning-power UG.

6.b
Potraživanje robe od VR tuning-power UG moguća je samo ukoliko su nesporno ili zakonski utvrđene tražbine kupca.

6.c.
Kupac može podnijeti protutužbu na temelju istog ugovornog odnosa kako bi ostvario založno pravo.

 

7. Otkazivanje

U roku od 14 dana možete otkazati ugovorenu narudžbu u pisanom obliku (npr. e-mail, fax ili pismo), bez navođenja razloga, ili ukoliko Vam je narudžba već stigla, obvezu otkazujete po povratku narudžbe.

Rok počinje od dana primitka ove upute u tekstualnom obliku, ali ne prije primitka robe od strane primatelja (u slučaju ponavljajućih isporuke slične robe ne prije primitka prve djelomične isporuke), i ne prije ispunjenja naših informativnih obveza prema Članak 246. § 2. u vezi s § 1. stavka 1. i 2. nacrta zakona i naše obveze prema § 312e stavak 1 rečenica 1 BGB u svezi s člankom 246. stavkom 3. BGB.

Razdoblje otkazivanja dovoljno je za poslati zahtjev ili samu robu.

Zahtjev za otkazivanje možete poslati na:

VR tuning-power UG / Z. Malnar

Heerstr. 339
13593 Berlin
Njemačka

E-Mail: info@vr-tuning.com

Tel.: +491637066077

U roku od 30 dana mora biti ispunjena obveza za povrat uplate. Rok za Vas počinje teći kada ste poslali zahtjev ili robu, a za nas čim isto zaprimimo.

Ostvarivanjem svog prava otkaza, ako Vam isporučena roba ne odgovara i ako cijena vraćene robe ne prelazi iznos od 100 eura ili ako su u vrijeme otkazivanja ti proizvodi skuplji, ili niste platili preuzetu robu ili dio robe, morate snositi troškove povrata robe. U svim ostalim slučajevima povrat robe je za Vas besplatan.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora preuzmite OVDJE

Kraj uvjeta otkazivanja

 
 
 

8. Nedostaci i odgovornosti


8.a Nedostaci
Tvrdnje kupca oko materijalnih nedostataka u skladu sa zakonskim propisima u zastaru odlaze dvije godine nakon dostave kupljenog proizvoda, nakon čega kupac nema pravo pritužbe na proizvod.

Tvrdnje oko nedostataka neće se uzeti u obzir ukoliko kupac mijenja proizvod bez suglasnosti VR TUNING-POWER UG, nepropisno rukuje ili se koristi na način koji nije predviđen kroz ispravan rad i pravilnu instalaciju. One prije svega podrazumijevaju posebne dijagnostičke mjere i mehaničke utjecaje prilikom ugradnje VR TUNING-POWER UG proizvoda. Kada se ne rukuje ispravno podrazumijevaju se čak i mehanička oštećenja, zbog preopterećenja. Primjer takvog oštećenja je primjerice ukoliko se koriste za utrke.

8.b. Odgovornost
Ne prejudicirajući, za slijedeća ograničenja odgovoran će biti VR TUNING-POWER UG, bez odgovornosti za život, zdravlje i tijelo što je uzrokovano namjernim ili nemarnim kršenjem dužnosti naših zakonskih zastupnika ili naših pomoćnici, kao i štete koje su pokrivene odgovornošću na temelju Zakona o odgovornosti za proizvod, a za sve štete na temelju namjernog ili grubog nemara i kršenja ugovora i lošoj namjeri, naših zakonskih zastupnika ili pomoćnika. Što se tiče VR TUNING-POWER UG proizvoda i njihovih karakteristika, bilo kvalitete ili izdržljivost, za to je odgovoran VR TUNING-POWER UG ovim jamstvom. Za naknadu štete na temelju nedostatka garantirane kvalitete ili trajnosti, koji neizravno utječu na robu, VR TUNING-POWER UG je odgovoran samo ako je rizik takve štete jasno pokriven jamstvom kvalitete i trajnosti.

VR TUNING-POWER UG je i za odgovoran za štetu uzrokovanu neodgovornim kršenjem ugovornih obveza, ugrožavanjem svhe ugovora, a za kršenje tih ugovornih obveza čije ispunjenje je neophodno za pravilno izvršenje ugovora, odnosno za sve navedeno u ugovoru, ali samo za predviđene, tipične štete. 

Ako je šteta koju kupac navodi pokrivena osiguranjem (osim sum osiguranje), VR TUNING-POWER UG je odgovoran samo za navedeni nedostatak, npr. viših premija osiguranja ili kamate do namirenja potraživanja. Svaka daljnja odgovornost je isključena bez obzira na pravnu prirodu iznesenih tvrdnji. Kada je isključena ili ograničena odgovornost VR TUNING-POWER UG, to također vrijedi i za osobnu odgovornost naših zaposlenika, radnika, predstavnika i pomoćnika.

8.c.
Korištenjem VR TUNING-POWER UG proizvoda korisnik mora biti svjestan da je moguće povećanje potrošnje goriva do 30% zbog povećanja snage, kao i trošenje dijelova vozila.
Izmjene tehnologije, boje, oblika, težine i dizajna proizvoda su mu moguće, pod uvjetom da su te izmjene, uzimajući u obzir interese VR TUNING-POWER UG razumne za kupca.

 

9. Zaštita

9.a.
Klijent je svjestan i suglasan s činjenicom da informacije i osobni podaci koji su nužni za sklapanje ugovora ugovoru sa VR TUNING-POWER UG, ostaju pohranjeni u našoj bazi podataka. Korisnik pristaje na prikupljanje, obradu i korištenje osobnih podataka. Prikupljene osobne podatke VR TUNING-POWER UG držati će u tajnosti. Prikupljanje, obrada i korištenje osobnih podataka o kupcu vrši se u skladu s našim pravilima o privatnosti i zakonu o zaštiti podataka (BDSG), te Telemedia zakonu (TMG).

9.b.
U bilo koje vrijeme kupac ima pravo odustati od narudžbe. VR TUNING-POWER UG u tom slučaju mora odmah obrisati osobne podatke kupca. Ukoliko je kupac u procesu narudžbe, brisanje se podataka odvija se nakon završetka procesa narudžbe.

 

10. Poništenje i utjecaj na jamstvo

Ugradnjom VR TUNING-POWER UG proizvoda korisnik gubi jamstvo na motor od strane jamca za vozilo.

Ugradnja VR TUNING-POWER UG proizvoda može utjecati na jamstvene zahtjeve kupca prema prodavaču vozila,budući da je vozilo izmijenjeno. VR TUNING-POWER UG nije odgovoran za isto.

 

11. Uvjeti rada i pokrivenost osiguranja

11.a.
Korisnik je svjestan da će prilikom instalacije proizvoda VR TUNING-POWER UG promijeniti karakteristike, a samim time i uvjeti korištenja vozila. Zbog toga se na javnim cestama takvo modificirano vozilo se ne smije koristiti. Korisnik nakon toga treba obaviti tehnički pregleda od strane službene stanice za tehnički pregled § 19 prometnih propisa zbog organizacije i vlastite odgovornosti. Također, korisnik je svjestan da bez tehničkog pregleda, njegov automobil ne može biti osiguran.

11.b.
VR TUNING-POWER UG ne može s obzirom na raznolikost proizvoda i opreme u automobilskoj industriji provjeriti sva svojstva i kompatibilnost proizvoda sa vozilom. Ovaj ugovor ne uključuje sporazum o prikladnosti za odobrenje od strane službeno priznatih ustanova za testitranje § 19 StVZO.

 

12. Nadležnost

Ako je kupac trgovac, nadležno mjesto je Charlottenburg / Berlin ili ako je neko drugo mjesto okružni sud u Berlinu nadležan je za sve pravne sporove.

 

13. Završne odredbe

Ukoliko pojedine odredbe ovih općih uvjeta i / ili dopune uvjeta jesu ili postanu nevažeći, isto ne utječe na valjanost svih drugih odredbi ovih uvjeta.

 

VR TUNING-POWER UG Z.Malnar, lipanj 2014