Tuning motora automobila - Pitanja i odgovori

Tuning Box Module FAQ

Pavna obavijest:

Upozorenje:
Ugradnja dodatne upravljačke jedinice predstavlja konstrukcijsku promjenu koja, bez evidentiranja u dokumentima vozila putem plaćene pojedinačne procjene i izvješća o ispitivanju, može dovesti gubitka osiguranja ako se koristi na javnim cestama. Certifikat dijelova trenutno nije dostupan za ovo vozilo. Bez registracije i atesta, ovaj sustav je prikladan samo za moto sport. Nadalje, svako povećanje performansi putem chip tuninga može imati utjecaja na zakonske zahtjeve za jamstvo protiv prodavatelja ili na zahtjeve za jamstvo protiv proizvođača. Prije uporabe informirajte se o važećim nacionalnim zakonima o cestovnom prometu koji mogu ograničiti upotrebu na privatnim cestama, trkaćim stazama ili izvan cesta.

Što je to i kako funkcionira Tuning?

Optimiziranjem smjese goriva i zraka te trenutka paljenja u cilindru motora postiže se povećanje izlazne snage motora. Kod ovog ovom procesa važnu ulogu igraju brizgaljke, odnosno Injektori pomoću kojih se kontrolira vrijeme, količina i pritisak ubrizgavanja goriva. VR tuning-power modul prikuplja podatke sa više sensora, te ih obrađuje putem VR tuning-power mikroprocesora, optimizira i šalje u centralni sustav, računalo auta ECU (Electronic control unit). ECU preuzima takve podatke i nastavlja sa upravljanjem, motomanagmentom motora. 

Dolazi li do povećanja potrošnje goriva zbog povećanja snage motora?

Neovisno o povećanje snage motora, VR tuning-power modul ne povećava i potrošnju goriva. Tajna je u povećanom okretnom momentu.
 

Dolazi li pri tuning-u do povećanja emisije ispušnih plinova?

Povećanje snage ne utječe na promjenu emisije ispušnih plinova.  

Proporučujemo i postavljanje sportskog filtera zraka, kako bi dodatno povećali performanse motora.

Dolazi li do povećanja maksimalne brzine?

Povećanjem okretnog momenta u donjem i srednjem rasponu brzine postiže se povećanje snage. Tako dolazi i do povećanja krajnje brzine kod gotovo svih vozila u prosjeku od 5 do 10 km/h, što ovisi o toleranciji pojedinog modela .

Zbog čega je potrebno elektroniku dodatno podesiti za pojedino vozilo?

Poznato je u praksi da postoje manja odstupanja po tehničkim karakteristikama istih vozila ovisno o broju prijeđenih kilometara, održavanju, kvaliteti goriva te načinu i mjestu korištenja. Standardne postavke VR tuning-power modula Iz navedenih razloga ne mogu postići najveće moguće poboljšanje performansi motora.

Podešavanjem dodatnog sistema upravljanja Firme VR tuning-power UG postiže se optimalni učinak na pojedinim tipovima vozila. Elektronika se može podešavati po želji i potrebi kupca.

Koliko je trajanje garancije za ugrađeni dodatni modul?

Dajemo 24-mjesečnu garanciju na originalni VR tuning-power modul koji je pravilno ugrađen i podešen za vaše vozilo. Kako bi navedeno pravo potrebno je imati račun !

Razlikuje li se vozilo od serijskog?

Vozilo se izvana po ničemu ne razlikuje od serijskog, dok se promjena snage može se utvrditi jedino na valjcima za ispitivanje snage motora, Dyno.

Povećava li se temperatura motora?

Temperatura se povećava neznatno (samo pod punim opterećenjem). Primjerice, u slučaju Audia TDI pod konstantnim punim gasom, temperatura će porasti 8 stupnjeva.

Skraćuje li se zbog Tuning-a vijek motora?

Povećanje snage tuning-om postiže se optimiziranjem rada motora i korištenjem tolerancije različitih dijelova motora, pri čemu se ne ulazi u granična područja rada agregata. Prema dosadašnjim iskustvima raspon iskoristivosti disel motora kreće se do 60 % od početnih vrijednosti. Normalnom upotrebom vozila i redovitom zamjenom ulja, te redovitim servisom ne smanjuje se vijek trajanja motora. Jedino ukoliko se konstantno vozite "sportskim" stilom dobro je promijeniti ulje svakih 10.000 km.

Zbog čegasam proizvođač nije postavio vozilo na optimalne vrijednosti?

Proizvođač za različita tržišta radi isti model automobila koji mora zadovoljiti različite uvjete. Prije svega se to odnosi na kvalitetu goriva, klimatske uvjete i način ekploatacije vozila. 

Je li nakon tuninga potrebno mijenjati kočnice na vozilu?

Nije potrebno .

Je li Tuning moguć za vozila sa automatskim mijenjačem?

Vozilo sa automatskim mjenjačem podešava se na nove uvjete automatski.

Drive Booster Module FAQ

Koja je razlika između Tuning Modula i Drive Booster Module?

Tuning Moduli povećavaju snagu motora i okretni moment. Drive Booster Moduli modificiraju samo vrijeme odziva papučice gasa te stoga dobivate bolje ubrzanje.

Mogu li pritiskati papučicu gasa do kraja i dobiti isti učinak?

Ne, još uvijek ne biste postigli isti učinak, a time možete oštetiti sklop gasa i pogonsku jedinicu! Ljudske fizičke radnje ne mogu nadomjestiti elektroničke signale koje pruža Drive Booster Modul.

Postoji li drugačiji Drive Booster Modul za svako vozilo?

Svaki Drive Booster Modul prilagođen je za svako pojedino vozilo zbog različitih operativnih sustava između različitih proizvođača, pa čak i između različitih modela istog proizvođača. Prilagođavajući svaku narudžbu, pobrinemo se da kupci dobiju Drive Booster Modul koji najbolje radi za njihovo vozilo.

Povećava li se potrošnja goriva?

Drive Booster Modul ne mijenja količinu goriva koja se ubrizgava u motor. Modul poboljšava vrijeme odziva papučice gasa. Vaše ponašanje u vožnji glavni je čimbenik koji će utjecati na potrošnju goriva, a standardnom vožnjom čak ćete umanjiti potrošnju goriva.

Trebam li obavijestiti nadležna tijela nakon ugradnje Drive Booster Modula?

To nije nužno, jer Drive Booster Modul ne vrši nikakve promjene u dizajnu automobila ili u softveru ECU-a, već šalje različite signale od papučice gasa do ECU-a. To neće utjecati na vaše osiguranje jer motor ostaje standardni. Drive Booster Modul u skladu je s direktivom 2014/30 / EU koja se odnosi na elektromagnetsku kompatibilnost.

Ima li Drive Booster Modul utjecaj na vijek trajanja motora vozila?

Nema nikakvog utjecaja. Stil vožnje i razina njege i servisa vozila glavni su čimbenici za pouzdanost vašeg vozila.

Hoće li moje vozilo emitirati više emisije čestica / dima s Drive Booster Modulom?

Drive Booster Modul ne mijenja omjer zraka i goriva u motoru tako da to neće utjecati na razine emisija i filter ispušnih plinova.

Koliko dugo traje jamstvo za funkcionalnost Drive Booster Modula?

Uređaj dolazi s jamstvom od 2 godine.

Koja je vaša politika povrata?

Ako niste zadovoljni s njim, možete vratiti Drive Booster Modul u roku od 14 dana nakon što ste ga primili, bez pitanja.

Koje su prednosti Drive Booster Modula?

Drive Booster Modul će poboljšati vrijeme odziva papučice gasa i odmah ćete dobiti odgovor od motora. Drugim riječima, Drive Booster Modul eliminira kašnjenje odziva papučice gasa, ali izlazni moment vašeg vozila neće se promijeniti.

Bez Drive Booster Modula i stalnom vožnjom pri punoj snazi ​​ECU će primati signale većih brzina i prilagoditi performanse motora tako da zadovoljavaju taj novi stil vožnje, a koji će učiniti performanse motora dinamičnijim. Nemoguće je, a i loše za vaš motor, da se trajno zadrži takav režim vožnje te stoga ECU na kraju vrati svoje stanje na standardne postavke. Ovdje se uvodi Drive Booster Modul - jednostavno ga priključite i vaše vozilo postaje dinamičnije.